Long tail theory

Long tail theory er et statistisk fordelingsmønster, der opstår når en større andel af begivenheder opstår længere væk fra centrum.

Dette betyder, at en lang halefordeling inkluderer mange værdier, der er langt væk fra middelværdien. I økonomisk sammenhæng betyder dette, at der købes flere produkter, der adskiller sig fra de mest almindelige produkter.

Chris Anderson populariserede en teori om den lange haleeffekt (long tail theory) i en bog. Den blev først vist i Wired i 2004 og senere udgivet af Hyperion i 2006. Bogen blev en New York Times bestseller og vandt Gerald Loeb Award for Årets bedste forretningsbog med titlen The Long Tail.

Anderson teoretiserede, at forbrugere i den moderne økonomi i stigende grad skifter væk fra et færre antal populære hit-produkter (kurvens hoved).

I stedet for køber flere og flere mennesker individualiserede nicheprodukter (placeret i den lange hale (long tail)). Dette er muligt, fordi produktionsomkostningerne i en stadig mere globaliseret økonomi er lavere, hvilket gør det lettere at producere varer i mindre grupper.

Stigningen af ​​internetforretningen betyder også, at færre butikker skal begrænse sig til grænserne for hyldeplads og kan lagre en bred vifte af varer. I sidste ende skaber dette flere valg for forbrugeren.

Long tail therory
Long Tail Theory
Kilde: https://whitesnowrain.wordpress.com/2014/11/13/the-long-tail/

Long tail theory i praksis

Virksomheder kan drage fordel af denne tendens ved at opbevare en række forskellige, nicheprodukter. Med tilstrækkelig trafik kan produkter, der har et lavt salgsmængde, samlet udgøre et marked, der er lig med eller større end det for de bedst sælgende varer.

Ifølge Andersons teori vil dette blive mere og mere sandt, da økonomisk kultur skifter længere væk fra monogame, trendfølgende indkøb. Moderne kunder bliver mere interesserede i produkter og tjenester, der synes unikke og passer til deres individuelle behov og smag. Dette skaber mere efterspørgsel efter et større antal mere unikke varer.

Et firma, der har brugt den lange haleffekt med stor succes, er Amazon. Som onlineforhandler kan Amazon lagre et stort antal forskellige produkter og imødekomme behovene hos mange forskellige individer. En stor del af Amazons salg kommer fra obskure bøger, der muligvis ikke er tilgængelige i traditionelle murstensbutikker snarere end populære bestsellere.

Fordi Amazon kan levere nicheprodukter, kan det appellere til mange forskellige kunder med forskellige interesser. Mange andre virksomheder, især dem, der er involveret i online detailhandel, kan muligvis tjene på en lignende strategi.

Online virksomheder som Netflix genererer en masse indtægter ved at sælge et lille antal af mange forskellige produkter. De er mindre populære, men appellerer til en bred vifte af kundepræferencer.

3D-udskrivningsfirma, Shapeways, udnytter folks interesse for unikke genstande ved at tilbyde produkter, der kan designes individuelt og derefter produceres. Disse tilpassede salg udgør en stor procentdel af deres overskud.

The long tail theory kan også anvendes til online markedsføring og webstedsindhold. Google og andre søgemaskiner har indset, at mange internetbrugere håber at finde online-virksomheder og websteder, der er indstillet til deres særlige søgninger.

Derfor kan Google i stedet for at prioritere de mest populære, generelle websteder vise søgeresultater, der mere præcist matcher en individuel søgning.

Webstedsadministratorer kan drage fordel af denne tendens for at få mere trafik. En blogger kan for eksempel måske tro, at det at skrive et generelt indlæg om et meget populært emne kan medføre mest trafik. Det er rigtigt, at mange mennesker muligvis foretager en Google-søgning efter det mest populære, grundlæggende emne, men der vil være masser af konkurrence, hvilket gør det vanskeligt for en blogger at bringe trafik ind.

Mere individualiserede nicheemner kan have en mindre målgruppe, men de vil også møde mindre konkurrence. Bloggeren vil f.eks. Måske skrive om rejser i Europa. Emnet “Budgetrejser i Europa” er et populært emne, men indlægget vil sandsynligvis gå tabt i et hav af søgeresultater.

“At vælge et budgethostel i Paris” er dog meget mere specifikt. Der kan være færre mennesker, der søger efter det enkelte emne, men der vil også være langt mindre konkurrence. En søger, der ønsker svar til deres specifikke behov, vælger det mere individualiserede emne frem for det bredere.

Den mest effektive måde at maksimere søgemaskineoptimering på og få mere websitetrafik ved hjælp af long tail theory er at oprette et stort antal sider, der appellerer til nichemarkeder.

Hvis man skriver et indlæg om 10 Europæiske lande, ville man sandsynligvis bringe mere trafik end et indlæg om Europa. Den samme teori gælder for alle slags websteder og online-virksomheder. Oprettelse af flere sider med lidt forskellige titler og nøgleord kan hjælpe med at tiltrække flere besøgende.

Nogle mennesker har selvfølgelig stillet spørgsmålstegn ved gyldigheden af ​​den lange haleeffekt. Det er næsten utvivlsomt anvendeligt til områder som søgemaskinetrafik og nogle slags online detailhandel. Visse markeder ser dog ikke den lange hale udvide sig i samme omfang. For eksempel kan den digitale musikindustri i teorien være i stand til at udnytte et bredt udvalg af mindre populære sange.

Times of London rapporterede imidlertid, at over 76% af de sange, der var tilgængelige til digitalt salg, ikke blev købt af en enkelt køber. Det betyder, at størstedelen af ​​digitale sange, der tjente penge, stadig var populære hits snarere end uklar musik.

Den lange hale, i dette tilfælde, kan have nogle grænser. Lignende mønstre gælder for salg af film og andet underholdning. Det er rigtigt, at onlinefirmaer som Netflix og Quickflix kan tilbyde et stadigt større udvalg af forskellige film. Meget af deres trafik og fortjeneste kommer dog stadig fra folk, der ser eller køber de samme populære titler.

Dette betyder dog ikke, at teorien om lang haleeffekt er unøjagtig. Det ser ud til at være klart med et blik gennem online detailhandel, at hver dag tilbydes og købes mere tilpassede og uklare produkter af interesserede forbrugere.

Der vil stadig være tendenser og hits, der genererer en større del af overskuddet. Det virker trods alt usandsynligt, at vi nogensinde vil være uden hitmusik eller blockbuster-film. Disse populære varer vil altid tiltrække stor opmærksomhed og indtægter.

Men i stigende grad bevæger opmærksomhed og fortjeneste sig også i retning af mindre, mindre populære genstande i den lange hale, og det påvirker måden både forbrugere og producenter kan handle på.

Hvad er Long Tail fænomenet?

”For længe har vi været udsat for tyranni for billigste-fællesnævnerpris, udsat for hjernedøde sommerfilmbusters og produceret pop. Hvorfor? Økonomi. Mange af vores antagelser om populær smag er faktisk artefakter med dårlig udbud og efterspørgsel – et markedsrespons på ineffektiv distribution. ” – Chris Anderson

I det væsentlige er det en strategi, der gjorde det muligt for virksomheder at generere betydelige mængder fortjeneste gennem produkter, der enten er svære at finde, eller som de sælger meget lidt af i stedet for (eller nogle gange ud over) varer, der er utroligt populære.

Chris Anderson, der skabte betegnelsen, har udtalt, at produkter, der er i lav efterspørgsel, eller som har et lavere salg målt i volumen, potentielt er i stand til at overstige bestsellerne, så længe distributionskanalen er stor nok.

I en nøddeskal betyder det, at fordi forbrugerne retter deres opmærksomhed væk fra det almindelige marked og bevæger sig i retning af de produkter, der er mindre populære. Balancen opretholdes dog stadig, fordi der generelt er en lavere efterspørgsel efter de pågældende varer.

Hvis du ser på det stigende antal online markedspladser og mindskelsen af ​​konkurrencen om hyldeplads, der følger med dem, vil du se, at et næsten uendeligt antal produkter kan sælges via internettet – hvilket udvider markedet massivt.

Forskningen i den lange haleeffekt viser, at denne efterspørgsel efter de mindre populære varer helt sikkert kunne konkurrere med efterspørgslen efter mainstream. Selvom det er rigtigt, at de almindelige produkter på markedet er i stand til at generere flere hits gennem forskellige distributionskanaler, er de oprindelige omkostninger meget højere og kan ende med at trække overskuddet ned.

Sammenlignet med varer med lang hale forbliver disse på markedet i længere tid, har lave omkostninger til både distribution og produktion og har tendens til at være lettere tilgængelige til salg

Hvad betyder Long Tail Theory i marketing?

Så hvad betyder lang hale, når vi ser på markedsføring i stedet? Det refererer til strategien med at bruge det mindre populære produkt til at målrette mod et stort antal nichemarkeder. Det er en metode, der oftest bruges af virksomheder, der er førende inden for deres respektive brancher.

Det lyder som en kontraproduktiv måde at gøre ting på – især når du flytter dit fokus til flere nichemarkeder. Men når du kombinerer det samlede salg fra hver af dem, bliver det en langt mere lukrativ mulighed. Internettet hjælper med at øge dette ved at anbefale produkter til dig på websteder som Amazon, der vækker din interesse.

Dette er et eksempel på, hvor tanken om the long tail theory fungerer, og Amazon er professionel, når det kommer til at gribe flere nicher og præsentere dem for kunder. Årsagen til, at denne form for markedsføring er så populær hos disse detailhandlere, er på grund af den ubegrænsede hyldeplads. En almindelig butik har mindre sandsynlighed for at have plads til at vise disse mindre populære varer, men en onlinebutik står ikke over for disse problemer.

Der er ingen konkurrence om plads, og det koster derfor ikke store mængder penge at holde dem på lager. Meget af dette skyldes også, at onlinebutikker normalt har centraliserede lagre, hvor de kan gemme alt – minimere flere omkostninger.

De, der er klassificeret som digitale detailhandlere (iTunes), har det endnu bedre, fordi de ikke har brug for fysisk lagerplads. Derfor har de endnu bedre muligheder, når det kommer til lange haleartikler og den markedsføring, der ledsager dem.

Derudover betyder markedsføring og teori kombineret, at du har mulighed for at udvide din kundebase og mangfoldighed. Dette skyldes, at ingen hale består af en enkelt type kunde, men i stedet mange forskellige. Jo længere halen er, jo mere forskelligartede vil de kunder, der kommer med den. Det kan virke som en stor risiko i starten, men den øgede og varierede beholdning vil medføre en øget og varieret slags kunde.

Et hurtigt eksempel på dette ville være de kinesiske producenter af mobiltelefoner og måder, hvorpå de kan komme ind på det udenlandske marked ved hjælp af den lange haleeffekt. Alt, hvad de skal gøre, er at bringe deres produkt til udlandet med løfte om kvalitet, pålidelighed, hurtig levering og lave omkostninger – alt imens det sikres, at ting som signal og det fremtidige potentiale for 5G i Vesten forbliver garanteret.

Hvad er et Long Tail produkt?

Et faktisk long tail produkt afhænger virkelig af branchen og er måske ikke altid noget, du straks genkender, når du står over for det. Det pågældende produkt kunne være et par sko eller en ikke-mærket frakke med foret hætte.

Mulighederne er uendelige, og Amazon er igen det bedste eksempel på et sted at finde flere lange long tail produkter. Hvordan får de dem dog så godt rangeret på søgemaskinerne? Alt i alt, vil søgningerne ofte komme med både specifikke og lange long tail produkter, når du trykker på knappen.

Det handler om SEO og søgeord, som med de fleste ting inden for digital markedsføring. Her har virksomheder som Amazon har virkelig lært, hvordan man bruger long tail søgeord i deres produktfortegnelser og beskrivelser. Faktisk kommer 57% af deres salg fra nøgleord med en “lang hale”, og det er noget at være imponeret over.

Et nøgleeksempel på måden, som Amazon bruger nøgleord med en lang hale på, er gennem de faktiske navne på produkterne. Søger du et bestemt headset, vil Amazon normalt være blandt de bedste søgeresultater for den nøjagtige ting, du leder efter. Dette er et nøgleord med lang hale i aktion.

For at opdele det for dig:
– Beklædning = hovednøgleord
– Barbour-jakke til mænd = nøgleord med lang hale

Tilbage til Marketing teorier
Tilbage til Indeks